Tjäna extra pengar på sin blogg

pengarIbland kan det enklaste sättet att kunna spara mer pengar vara att helt enkelt öka sina inkomster. Att öka sina inkomster låter svårt men kan ofta vara lättare än du tror. Internet har gett alla möjligheten att tjäna extra pengar hemifrån genom att driva sina egna webbsidor och bloggar. Hur mycket du tjänar beror helt på hur mycket du är villig att jobba på dina webbsidor. Det är inte särskilt svårt att tjäna ett par tusen extra i månaden om man är villiga att jobba en – två timmar extra varje kväll.

Det finns många sätt man kan tjäna extra pengar på webben. Detta inkluderar allt från att skriva texter till att sälja sina foton online. I denna artikel kommer vi dock att fokusera på hur du kan tjäna pengar genom att driva en eller flera bloggar.

Gratis hosting eller egen domän

När du först börjar bygga din första webbsida är det enkelt att falla för frestelsen att göra allt så billigt som möjligt. Att bara börjar blogga hos WordPress eller annan gratis bloggplattform. Detta är ett misstag. Det är alltid bra att försöka minimera sina utgifter när man bygger sina sidor men detta innebär inte att man skall försöka göra allt helt gratis. Det finns vissa kostnader som är mer än värda att ta. Bland de kostnader som man inte bör undvika finns att köpa ett eget domännamn och egen hosting. Båda dessa saker gör det lättare att lyckas och ger dig bättre betalt om du vill sälja din webbsida.

Att ha egen hosting ger dig total kontroll över din webbsida och låter dig bestämma din egen framtid. Gratis hosting har ofta begränsningar som kan göra det svårt att uppnå sina mål. Det kan också ofta vara svårt att flytta sin sida från en gratis host. Det är av dessa anledningar bättre att betala för hosting från dag ett. Detta behöver inte kosta mer än 5$ per månad. Ett domännamn kostar kring 100 kr per år.

Vad skall jag skriva om

internetDet är helt upp till dig att bestämma vad din blogg skall handla om. Det är möjligt att tjäna pengar på nästan vad som helst. Generellt kan dock sägas att det finns mer pengar att tjäna genom att skriva om saker som folk spenderar mycket pengar på. Detta inkluderar t.ex. värdepapper, fuktskador i hus, försäkringar och mycket annat.

Ett mycket vanligt råd är att man skall skriva om något man är intresserad av. Detta är ett dåligt val. Man skall inte blint skriva om saker man gillar utan att först ta reda på om andra människor letar information om det eller inte. Jag rekommenderar istället att du letar reda på ett ämne som kan vara lönsamt och som du tycker verkar relativt intressant att lära sig mer om. På det sättet kan du lära dig något nytt samtidigt som du bygger en ny webbsida.

Hur lockar jag besökare till min webbsida

Det enklaste sättet att locka besökare till din webbsida är genom att vara aktiv på social media och genom att få din webbsida att visas nära toppen för olika sökord i sökmotor såsom Google. Processen att försöka ranka bättre i sökmotorerna kallas SEO, sökmotoroptimering. Exakt hur det fungerar är alldeles för komplicerat för att förklara här men det finns väldigt många guider som du kan läsa online som kan lära dig mer om SEO. Det är dock viktigt att komma ihåg att SEO är en färskvara. Läs inte gamla artiklar om ämnet för i så fall kan du få väldigt dålig råd.

I sin enklaste form handlar SEO om att göra webbsidor med mycket bra information som besvarar din läsares frågor och som gör det mycket enkelt för besökaren att hitta den sida de söker. Det hjälper dock även om du kan få andra webbsidor att länka till dig.

Hur tjänar jag pengar

spara-pengarDet finns många sätt att tjäna pengar på sin webbsida. Vilken metod som är bäst att använda sig av varierar mellan olika branscher och olika webbsidor. Pröva dig fram tills du hittar den metod som funkar bäst för dig. Några av de vanligaste sättet att tjäna pengar på sin webbsida inkluderar.

  • CPM annonser: Annonser där du får betalt för varje person som ser en sida. CPM annonser betalar oftast relativt lite men kan vara ett bra alternativ för webbsidor som har många besökare men som inte handlar om ett värdefullt ämne. Exempel på detta kan vara sidor om musik och film samt generella forum.
  • CPC annonser (Adsense): Dessa annonser betalar dig varje gång någon klickar på dina annonser. Hur mycket du får per klick beror på vad din webbsidan handlar om. Att använda en tjänst såsom adsense kan ofta vara det absolut enklaste sättet att tjäna pengar på sin webbsida. Detta då du inte behöver oroa dig över att hitta annonsörer utan kan helt fokusera på att bygga ut din webbsida.
  • Affiliate länkar: Affiliate länkar är länkar där du länkar till olika online butiker. Om någon av de besökare som du skickat till butiken köper något så får du en procentandel av det totala ordervärdet. Affilliate marknadsföring kan vara en av de absolut mest lönsamma sätten att tjäna pengar på sin webbsida. Det kräver dock en hel del arbete för att hitta rätt produkter att annonsera. Vissa typer av företag såsom långivare, försäkringsbolag och mäklare av binära optioner betalar hög kommission om du förmedlar nya kunder till dem.
  • Sälja annonser själv: Att sälja annonser själv kan vara mycket lönsamt om du har en webbsida som är populär nog att locka annonsörer som vill köpa annonser. Fördelen med att sälja sina egna annonser är att man inte behöver dela med sig av intäkterna utan man får behålla allt själv.
  • Sälja egna produkter: Att sälja egna produkter eller produkter man köper in kan vara mycket lönsamt men det kräver också en hel del arbete eftersom man måste sköta leveranser och lagerhållning.