Sänka sina lånekostnader

Det finns många sätt att sänka sina lånekostnader. Det absolut bästa sättet är givetvis att betala av sina skulder. Men det kan ju tyvärr vara lättare sagt än gjort. Det finns turligt nog en rad andra metoder som du kan använda dig av för att minska dina lånekostnader över tid. Vissa av dessa metoder slår igenom nästan omedelbart. Andra metoder tar tid att ge resultat och handlar mest om att förbättra sina vanor. Här nedan kan du läsa mer om mina bästa tips för att minska dina lånekostnaden.

spara-pengarBetala alltid dina lån i tid

Det är viktigt att alltid betala på sitt lån i tid. Om du inte gör det får du ofta betala en påminnelseavgift och straffränta. Dessa avgifter gör snabbt dina lån dyrare och det kan över ett låns livstid kosta mycket pengar att missa betalningar. Denna skillnad är särskilt märkbar på små lån där påminnelseavgifterna lätt kan bli högre än den månatliga räntan.

Sätt betalningar på autogiro

Det är alltid en bra ide att sätta dina lånebetalningar på autogiro. Detta ger två stora fördelar. Den första fördelen är att det garanterar att du alltid betalar dina lån i tid och aldrig missar en betalning. Den andra fördelen är att många långivare tar ut en liten faktureringsavgift varje månad. Du kan ofta eliminera denna genom att sätta betalningarna på autogiro så att låneföretaget inte behöver fakturera. Det sparare en liten summa varje månad men detta kan ge betydande besparingar över tid. Det är särskilt sant om man har flera lån.

Sök alltid efter lägsta pris

Ta för vana att alltid göra en prissökning online innan du tar nya lån. Prisskillnaden mellan det billigaste lånet på marknaden och andra lån kan vara relativt stor. Det är sant både för SMS lån och privatlån. Genom att alltid jämföra pris online kan du garantera att du alltid får lägsta pris varje gång du lånar pengar. Detta garanterar att du inte betalar mer ränta än du måste.

pengarTa aldrig konsumentkrediter

Konsumentkrediter som erbjuds av företag är nästan aldrig de bästa alternativet. Många företag inom branscher där många handlar på kredit tjänar mer pengar på sina konsumentkrediter än det gör på sin försäljning. Du bör aldrig köpa något på avbetalning utan att först se om du kan få ett privatlån på köpesumman som är billigare än vad konsumentkrediten är. Detta är nästan alltid möjligt även om du har dålig kredit. Kvalificerar du dig för en konsumentkredit så finns det privatlån som du kan få.

Stirra dig inte blind på räntan när du jämför lån utan inkluderar även alla avgifter inklusive uppläggningsavgifter etc. En konsumentkredit med 0% ränta kan ofta vara ett dyrt alternativ när du beaktar alla avgifter.

Samla dina lån

Små lån är alltid dyrare än stora lån. Detta beror på att det kostar lika mycket att administrera ett litet lån som det gör för att administrera ett stort lån. Låneföretagen måste därför ta ut en högre ränta på små lån än de måste göra på stora lån. Om du har många små lån så betalar du därför mer i ränta än vad du skulle behöva göra om du istället hade ett stort lån. Det finns därför mycket pengar att tjäna på att samla sina lån. Att samla sina lån innebär att man tar alla sina små lån och konverterar dem till ett stort lån. Detta kan dramatisk sänka dina räntekostnader och kan sänka dina månatliga lånekostnader med upp till 50%.

Om du vill samla dina lån skall du först jämföra lån hos olika bolag och sen ansöka om ett nytt lån som är stort nog för att betala av dina gamla skulder. Räkna alltid ut exakt hur mycket du behöver för att betala av dina lån. Låna inte mer än du behöver. Du skall alltid berätta i din låneansökan att du vill ha lånet för att samla dina lån. Det ökar dramatiskt dina chanser att få lånet eftersom du inte vill öka din skuldbörda genom att ta ut ett lån utan du försöker tvärt om förbättra din ekonomiska situation.